Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

advertenties

Lichte en sfeervolle dubbele bovenwoning met een heleboel leefruimte

DELFT – Arco Timmermans woont sinds elf jaar met veel plezier in deze jaren-dertig-woning in de wijk Hof van Delft. Later is zijn vrouw Leticia bij hem ingetrokken. Zijn oudste dochter is inmiddels de deur uit. Ze kijken nu uit naar een kleinere woning, en voelen er wel wat voor om in Den Haag te gaan wonen, waar ze hun werk hebben.

Het is niet zomaar dat ze naar iets kleiners uit kijken, want dit is een dubbele bovenwoning met zeven kamers. De totale woonoppervlakte is 186 vierkante meter. Arco en Leticia vinden het fijn dat de woonkamer zo licht is en zowel voor als achter een mooi uitzicht biedt. Aan de voorkant het prachtige groen van het Wilhelminapark en achter de leuke bedrijvigheid van de wijk Hof van Delft. "Het prettige is, dat alle ruimtes in deze woning groot zijn", zegt Leticia. "Ook bijvoorbeeld de keuken, dat is een echte woonkeuken. Als je aan het koken bent, dan heb je eigenlijk altijd leuk gezelschap."
Na het binnen gaan van de woning sta je in de vestibule met fraai tegelwerk. Een trap leidt naar het woongedeelte. Op de eerste woonlaag is er een ruim bemeten woonkamer, die aan de voorzijde is ingedeeld als zitkamer. "Er is een open haard, maar die gebruiken we zelf niet", zegt Arco. "Er zijn verder veel kenmerkende elementen in deze jaren-dertig-woning, zoals de erker aan de voorkant, overal paneeldeuren en glas-in-lood. De woonkamer is overigens voorzien van oude eikenhouten vloerdelen, die komen nog uit de Oude Kerk in Delft."
Aan de voorzijde is er een klein vierkant balkon, waar je volgens Leticia vooral in de middag heerlijk in de zon kunt zitten. "Aan de achterkant hebben we een groot balkon over de hele breedte van de woning", zegt Arco. "Wij vinden het wel leuk dat er altijd iets te zien is. Er is altijd leven in de brouwerij. En van de school heb je helemaal geen overlast, alleen de bel hoor je luiden in de ochtend."
Verder is er aan de voorzijde een slaap- of studeerkamer, van waaruit het tweede balkonnetje te bereiken is. De apart gelegen keuken biedt dus ruimte aan een eettafel en het keukenblok is uitgerust met een vijf-pits RVS fornuis, een afzuigkap, een vaatwasser en een close-in-boiler. "Van hieruit kun je op het woningbrede balkon komen", zegt Arco. "Overigens is er ook nog de mogelijkheid om helemaal boven een heel groot dakterras te maken. Dan heb je echt een prachtig uitzicht over de stad." Op de tweede woonlaag is er een zeer ruime overloop met twee slaapkamers aan de voorzijde. Aan de achterzijde zijn er nog twee slaapkamers. En vanuit één van de slaapkamers aan die kant is de eenvoudige badkamer te bereiken, die voorzien is van een ligbad, een wastafel en een wasmachineaansluiting. Er is een tweede separaat toilet. Een trap in één van de slaapkamers leidt tot de zolderverdieping, die zich overigens over de volle breedte van de woning uitstrekt. "Je woont hier in een leuke omgeving met allerlei buurtwinkeltjes en de Albert Heijn is ook vlakbij", zegt Arco. "Zelf ben ik een hardloper en van hier uit kun je echt alle kanten op, in de Delftse Hout ben je ook zo. Parkeren voor de deur, met vergunning, is ook nooit een probleem en we hebben een eigen fietsenberging."
In de omgeving van deze sfeervolle woning bevinden zich behalve de buurtwinkels en de school ook het Sportfondsenbad. De historische binnenstad is op vijf minuten fietsafstand en ook het openbaar vervoer is makkelijk te bereiken, zoals het NS-station Delft Centraal.

Westplantsoen 158, Delft
Vraagprijs is 425.000 euro k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl