Hulpverleners Eray en Marcel voor het pand van het Rode Kruis in Delft.
Hulpverleners Eray en Marcel voor het pand van het Rode Kruis in Delft.

Rode Kruis benadrukt belang EHBO-kennis

advertenties

REGIO - Jaarlijks raken in Nederland ongeveer 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval en dat is veel. Dit varieert van ernstig letsel bij een auto-ongeluk tot aan een ongeval in en om het huis.

Van de trap gevallen thuis, een blessure opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd of een brandwond opgelopen door kokend heet water? Dan is het goed om te weten wat je moet doen om erger letsel te voorkomen. Met name bij baby's en kinderen is dit van groot belang. Ze zijn nog zo afhankelijk en kwetsbaar, dat je snel en op de juiste manier wilt ingrijpen. Zeker voor ouders, opa's en oma's en oppasouders is dit belangrijk, omdat zij vaak als eerste in de buurt van het kind zijn.
Daarom heeft de afdeling Delft en Midden-Delfland de maand oktober uitgeroepen tot maand van de EHBO aan baby's en kinderen. Veel workshops en korte EHBO-cursussen gericht op baby's en kinderen zijn dan te volgen in het pand aan de Vulcanusweg in Delft. De workshops duren drie uur en zijn op een ochtend of middag te volgen. De cursussen duren acht uur en zijn op drie avonden te volgen. En omdat het Rode Kruis dit jaar 150 jaar bestaat in Nederland, is de prijs voor de workshops maar 35 euro en voor de cursussen 90 euro. Data en tijden van deze workshops en cursussen zijn binnenkort te vinden op
www.shop.rodekruis.nl, waar trouwens een compleet aanbod van cursussen op staat. Hou de website dus goed in de gaten, kijk op de afdelingssite www.rodekruis.nl/afdeling/delft of volg het Rode Kruis op Facebook: RodeKruisDelft.