Met de Rotterdampas kun je bijvoorbeeld gratis naar een museum zoals het Prinsenhof. (Foto: EvE)
Met de Rotterdampas kun je bijvoorbeeld gratis naar een museum zoals het Prinsenhof. (Foto: EvE)

Met de Rotterdampas wordt je wereld een stukje groter

advertenties

De zomer is dé tijd om leuke dingen te doen. Maar wat als je daar geen geld voor hebt?

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp besloot begin deze maand week unaniem om aan te sluiten bij de Rotterdampas. Dat betekent dat mensen in Pijnacker die het minder breed hebben meer mogelijkheden krijgen om leuke dingen te gaan doen in Delft, Den Haag of Rotterdam. Voor jezelf, of samen met de kinderen. De gemeente hoopt dat ook ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties uit Pijnacker-Nootdorp zich bij het initiatief zullen aansluiten, zodat de Pijnackenaren en Nootdorpers ook in eigen dorp lekker weg kunnen.

De Rotterdampas is een kortingspas. In tegenstelling tot wat de naam suggereert kan iedereen zo'n pas aanvragen, niet alleen Rotterdammers. De pas kost standaard 60 euro per jaar, maar studenten, 65-plussers en mensen met een minimum inkomen komen hoeven meestal minder te betalen, mits je gemeente bij het initiatief is aangesloten. Nu de gemeente heeft besloten om mee te doen kan dat dus ook in Pijnacker-Nootdorp. Met de Rotterdampas heb je tal van mogelijkheden; gratis naar de film, het zwembad of een museum, leuke kortingen bij attracties als Blijdorp en heel veel acties, zoals bijvoorbeeld korting op een dagtocht naar de Gentse Feesten, korting op de Starterscursus kleding op de Ensaid Modevakschool in Rotterdam of vijftig procent korting op een concert tijdens het Delft Chamber Music Festival. Op de site www.rotterdampas.nl vindt je deze en nog veel meer acties terug. Hier kun je ook een Rotterdampas bestellen of zien waar je deze offline kunt kopen. In Pijnacker is nog geen verkooppunt, maar in Delft en Berkel & Rodenrijs wel. Wil je reductie voor minima, neem dan een legitimatiebewijs én een bewijs van je (gezamenlijke) netto-maandinkomen mee, bijvoorbeeld een uitkeringsspecificatie, of salarisstrook, niet ouder dan 2 maanden. Wil je minima-reductie als zelfstandig ondernemer, neem dan een winst- of verliesrekening uit 2016 mee. Gereduceerd studententarief? Neem je collegekaart mee. Voor 65-plussers volstaat een geldig legitimatiebewijs. Of check voor de zekerheid de voorwaarden op de website. Bij de aanschaf van een Rotterdampas krijg je direct de jaargids 'Alsjeblieft! Met maar liefst 412 jaaracties. Daarnaast ontvang je ieder seizoen een nieuw magazine met acties. Je zit dus nooit meer verlegen om een idee!

Aanvulling: Het aanschaffen van de Rotterdampas met reductie is alleen mogelijk in de eigen woonplaats (als die bij de Rotterdampas is aangesloten). Op dit moment is er nog geen verkooppunt in Pijnacker-Nootdorp. In Berkel of Delft kun je dus alleen tegen het volle tarief een Rotterdampas aanschaffen.