Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

advertenties

Fraaie uitgebouwde hoekwoning in één van de eerste delen van Emerald

DELFT – Twintig jaar geleden kwamen Robert en Anneke Advocaat naar Delfgauw. Als echte Wippolder-mensen, waar ze al hun hele leven woonden, waagden ze zich nu aan een nieuwe woonwijk.

Niet al te ver van hun oorspronkelijke woonomgeving, dat dan weer wel. "Ik weet nog goed, dat dit één van de eerst opgeleverde projecten van Emerald was", zegt Robert. Dit gedeelte van Emerald was een pilot in de nieuwe woonwijk. Reclame werd gemaakt met 'Wonen in het groen, wonen in Emerald'. Dat groene aspect is heel goed uit gekomen, want dit is misschien wel één van de meest groene en fraai beplante en begroeide gedeelten van de woonwijk. "En in die straat hebben we dus een fraaie hoekwoning", zegt Robert. "Waarvan we de woonkamer hebben uitgebouwd. Verder hebben we in de loop der jaren de badkamer vernieuwd en een nieuwe keuken geplaatst. Maar met dat aangebouwde stuk aan de achterkant van de woonkamer, hebben we ruim 2 meter verruiming. Fraai afgewerkt met een mooie pui met daarvoor twee designradiatoren." Het is een tuingerichte woonkamer met een trapkast. De kamer heeft een keurige laminaatvloer, net zoals alle overige ruimtes op de begane grond. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant is er een leuk groen uitzicht. Ook in de zijmuur is er een raam. "Ja, dat is het voordeel van een hoekhuis", zegt Anneke. "Langs het huis hebben we ook eigen grond, met een doorgang naar de achtertuin. Hierdoor hebben we ook genoeg ruimte om twee auto's te parkeren." In de woonkamer geven openslaande deuren toegang naar de verzorgde tuin, die in totaal 11.40 meter diep is. De ligging is op het noordwesten. Behalve de zij-ingang, is er ook een achterom. In de tuin is een ruime berging van 10 vierkante meter. "Daar aan vast gebouwd hebben we ook nog een extra berginkje, speciaal voor onze kleinkinderen", zegt Anneke. "Onze dochters die hier ook gewoond hebben, zijn inmiddels allemaal getrouwd en hun kinderen komen vaak op visite. In de tuin kunnen we op verschillende plekken, verspreid over de dag, de zon opzoeken. Wij gaan nu vanwege onze leeftijd gelijkvloers wonen in een appartement in de wijk Voorhof in Delft. Voor ons een heel nieuw gedeelte van de stad." Aan de voorzijde van de woonkamer is de nette U-vormige keuken. Deze is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, een vijfpits (wok)gaskookplaat, een combi-oven, een wasemkap en een koel-vriescombinatie. "Door de straat rijdt eigenlijk alleen bestemmingsverkeer", zegt Robert.
Op de eerste verdieping zijn er een ruime voorslaapkamer en twee slaapkamers aan de achterzijde. In het midden is er een moderne badkamer, geplaatst in 2013, die voorzien is van een tweede (hangend) toilet, een designradiator, een wastafelmeubel en een inloopdouche. "Helemaal boven op zolder hebben we een extra kamer gemaakt", zegt Robert. "Eventueel te gebruiken als slaapkamer. Hiertoe zijn er ook twee dakramen gemaakt." De zolderkamer geeft ook toegang tot een ruim dakterras, dat 1.70 bij 4.00 meter is. Dit wordt door de bewoners graag gebruikt om in de zon te zitten en is ideaal om de was buiten te laten drogen. Er is ook een voorzolder, met CV-combiketel en wasmachine.

Pauwmolen 37, Delfgauw
Vraagprijs is 379.000 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding