Afbeelding

Speler in beeld

advertenties

Naam: Bart Boks
Leeftijd: 32
Club: vv Schipluiden
Positie: centrale verdediger

-Een 3-0 overwinning op KMD, daar is niets onduidelijks aan…
"We speelden een heel goede eerste helft. Daardoor hadden we met de rust een 3-0 voorsprong. De tweede helft moesten we spelen met veel tegenwind, maar met veel en goed verdedigend werk hebben we de nul gehouden."

-Die wind was het opvallendst tijdens de wedstrijd?
"Eigenlijk wel, want zeker twee van de drie doelpunten kwamen tot stand door de wind. We hebben er dus best veel voordeel van gehad."

-Was het ondanks de wind druk langs de lijn?
"Het was lekker druk. Er was ook een heleboel jeugd op het terrein. Ook toeschouwers van KMD waren er genoeg. Ook wel logisch, want de heenwedstrijd in Wateringen hadden we met 5-1 verloren."

-Je speelt samen in het elftal met je neefje Sjoerd, hoe vind je dat?
"Op m'n vijfde ben ik begonnen met voetballen. Sinds m'n vijftiende in het eerste. En zo lang het voor mij fysiek mogelijk blijft, zal ik blijven voetballen. Mijn neefje Sjoerd van 22 speelt rechtsbuiten. Koen Gobel, ook een vaste waarde, dat is trouwens ook een neefje van me. Die is 26 en ik vind het leuk om met ze samen te spelen. We komen alle drie uit Schipluiden."

-Hoe kijk je naar de rest van het seizoen, zijn jullie al veilig? "
We staan helemaal in het midden, maar alles staat heel dicht bij elkaar. Met nog drie wedstrijden te gaan, hebben we nog wel wat punten nodig. In eerste instantie nacompetitie ontlopen – uit de onderste regionen weg blijven."

-Je speelt dit seizoen voor het eerst achterin, hoe bevalt dat?
"Ja, ik speelde altijd spits. Maar met trainer Manuel Vissers hebben we afgesproken dat ik sta waar ik nodig ben. Dat bleek dus achterin. Het was wel even wennen in het begin, maar nu bevalt het prima."