Full Speed speler Tim Bosselaar klaar voor de juiste aanname.
Full Speed speler Tim Bosselaar klaar voor de juiste aanname.

Speler in beeld

advertenties

Naam: Tim Bosselaar
Leeftijd: 25
Club: DSV Full Speed
Positie: middenveld


-Je maakte de winnende tegen DHL...
"Vijf minuten voor tijd kregen we een vrije trap. Het schot werd door de keeper net uit de kruising tegen de paal getikt. Ik was er als de kippen bij om hem in te koppen. Iedereen was natuurlijk uitzinnig en dat leverde een ouderwets 'hopie' op."

-Was het een terechte overwinning?
"DHL was de betere partij en kwam steeds op voorsprong. Zoals vaker dit seizoen gebeurd is, kwamen we in de eerste helft tegen een achterstand aan te kijken. We moeten scherper beginnen. Daarom is het wel belangrijk om een betere warming-up te doen. Met die scherpte kunnen we vroege tegendoelpunten voorkomen."

-Was er een goed derby-sfeertje?
"Het was een top voetbalmiddag. Een leuke derby tussen twee Delftse clubs, ideale omstandigheden en een hoop spektakel. Uiteindelijk waren wij over de hele wedstrijd wel de betere partij."

-En je eigen spel?
"Ik kon aanvankelijk moeilijk in mijn ritme komen. Maar dit is dan ook pas mijn vijfde wedstrijd na de winterstop. Ik heb eerst een half jaar gereisd, daarna met blessures te maken gehad en dus eigenlijk de hele eerste seizoenshelft gemist. Nu heb ik nog wel eens pijntjes, maar ik speel met een goede brace."

-Is die nodig?
"Ja, want ik heb drie keer eerder mijn enkelband afgescheurd. Heb daar steeds van moeten herstellen. Dit is een brace die relatief nieuw op de markt is en ik heb nergens last van. Ik heb geen angst om het veld in te stappen. Die brace weet alles op te vangen."

-Wat voor type speler ben je?
"Ik ben niet echt een opbouwende middenvelder, maar meer aanvallend ingesteld. Mijn persoonlijke doel is om een grotere rol voor het team te krijgen, meer rendement met meer assists en doelpunten."

-Hebben jullie al tegen koploper ODB gespeeld?
"Thuis met 0-4 verloren. Uit krijgen we ze nog."

-Wat is jullie doelstelling voor de rest van het seizoen?
"We staan in de middenmoot en spelen nog mee voor de tweede periodetitel. Volgende week tegen SEP. Het moet kunnen lukken!"

-Hoe is je relatie met trainer
Richard Langeveld?

"Een man van de club, kende hem al van het tweede. Ik waardeer zijn enthousiasme."