Peter de Schepper in zijn woonkamer, met op de achtergrond de tuin met koi-vijver.
Peter de Schepper in zijn woonkamer, met op de achtergrond de tuin met koi-vijver.

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door V&W Makelaars

advertenties

Optimaal verbeterde ééngezinswoning met ruim bemeten tuin met Koi-vijver

DELFT – Peter de Schepper is samen met zijn vrouw Isabelle elf jaar geleden in deze ruime ééngezinswoning in de Buitenhof getrokken. Het was toen nog samenwonen en in mei 2015 zijn ze uiteindelijk getrouwd. Peter en Isabelle leerden elkaar kennen als buren aan de Händellaan.

Hij had daarvoor drie jaartjes in Duitsland gewoond. Er bloeide iets moois op en ze besloten samen verder te gaan. Peter heeft deze woning gekocht en Isabelle is bij hem komen wonen. Voor deze woning is gekozen vanwege de grootte en de ruim bemeten tuin. Ideaal voor Peters grote hobby en dat is het houden van koi-karpers. "Ik heb zelfs een paar jaar in het bestuur van de Nishikigoi Vereniging Nederland gezeten", zegt hij.
Andere dingen die Peter na een jaartje uitdenken wilde aanpassen: rondom vervangen van alle kozijnen, nieuwe dakkapellen, het plaatsen van een verbeterde HR-ketel en vloerisolatie. "Die laatste maatregelen zijn ons goed bevallen", zegt Peter, "want dat betekende wel een halvering van de energiekosten, en de komende dertig jaar geen onderhoud."
De reden dat Peter en Isabelle nu naar een kleinere woning gaan verhuizen is niet zo leuk. Peter heeft namelijk na een ongeluk een dubbele nerkhernia opgelopen. Daarom willen ze nu gelijkvloers gaan wonen. "Aanpassen aan je berperkingen", zegt hij. "Een leuk appartement met uitzicht op Midden-Delfland. Hier waren we net bezig met het maken van een badkamer en sauna op de zolderverdieping. Is dus helemaal voorbereid, maar je zou er ook een extra slaapkamer kunnen maken."
Deze woning heeft een ruime en brede woonkamer met de afmetingen van 5.16 bij 6.04 meter. Er ligt een prachtige laminaatvloer in. De achterzijde heeft grote raampartijen en er is dus veel toetreding van daglicht. Een deur biedt toegang tot de zeer zonnige achtertuin van ongeveer 13 meter diep. Aan de gevel bij het voorterras is zonwering. Achterin de tuin is er een overkapping met een zithoek. "Het is een tuin op het zuiden", gaat hij verder. "Daarachter heb je een groenstrook en een mooi grasveld voordat de volgende bebouwing begint."
De gesloten keuken aan de voorzijde heeft een hoekopstelling en is voorzien van inbouwapparatuur, onder andere een koelkast en een vriezer, een combi- en vijfpitsgascomfort. "Het keukenraam heeft een leuk uitzicht op de straat, waar overigens leuke buren wonen. We staan hier echt voor elkaar klaar."
Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers. Er zijn twee slaapkamers aan de tuinzijde en er is een slaapkamer aan de voorzijde. De badkamer heeft een bad, een wastafel en een toilet. "In dit huis is er overigens op elke woonlaag een toilet", aldus Peter.
Op de tweede verdieping heeft de zolder aan weerszijden dakkapellen. Hier is dus een badkamer en/of sauna, dan wel slaapkamer voorbereid. Grenzend aan de overloop is er verder een aparte wasruimte, met een wastafel, de droger- en wasmachineaansluiting en het derde toilet. Op de overloop zelf is de opstelplaats voor de VHR CV-combiketel en extra opbergruimte. "Voordelen zijn dus wat mij betreft de grote tuin, energiezuinig met HR++ isolatieglas en een heel prettige, rustige groene buurt", zegt Peter.
Basischolen, het Kerkpolder-zwembad en -park om te schaatsen, zwemmen, golfen, tennissen, fietsen of wandelen, zelfs een manege zijn vlakbij.
Het huis staat in de directe nabijheid van een buurtwinkelcentrum en een sportschool.

Van der Veensingel 9, Delft
De vraagprijs is 349.000 euro k.k.

V&W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
(015) 214 29 09
www.vwmakelaars.nl