Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Bergklis.nl

advertenties

Aantrekkelijke gezinswoning met een extra grote tuin in de wijk Emerald

DELFGAUW-EMERALD – De grote tuin was één van de doorslaggevende redenen voor Jack en Mascha Favre om te kiezen voor deze ééngezinswoning in de Delfgauwse wijk Emerald. Mascha was toen net zwanger van haar eerste.

"Inmiddels heeft Lotte ook twee zusjes gekregen, Anne en Fleur. Die kunnen nu heerlijk in de tuin spelen en hebben er zelfs leren fietsen", zegt Mascha. Jack en Mascha kwamen allebei uit Leiden, waar ze gestudeerd hebben. Daarna is Mascha in Leiden aan het werk gegaan, maar Jack kreeg werk in Rotterdam. Ze hebben voor een centrale woonlocatie gekozen. "Met dus een heel grote tuin, veel kamers en het was bovendien een betaalbare woning", zegt Jack en Mascha vervolgt: "We leven echt in de tuin. Als er ook maar een beetje zon is, dan staat de schuifpui open. Twee van onze kinderen zijn in het voorjaar jarig. Zodoende kunnen we elk jaar in de tuin zitten tijdens de verjaardagen." In de ruim 12.50 meter diepe tuin op het zuiden kun je in de zomer van 's ochtends vroeg tot het begin van de avond in de zon zitten. Er zijn diverse zitjes, om op elk moment van de dag de zon of schaduw op te zoeken. Achter in de tuin staat een houten berging met elektra. Er is een buitenkraan. "Het zonnescherm boven de schuifpui kan zorgen voor de nodige koelte in de zomermaanden." Het is een onderhoudsvrije tuin, met vrij dicht bij een speeltuintje, waar de kinderen van Jack en Mascha ook graag gebruik van maken. "Verder is het ook heel fijn dat de scholen zo dicht bij zijn", zegt Mascha.

Lichte woonkamer
De woonkamer is heel erg licht. Dit komt door de brede schuifpui in de tuingerichte zithoek aan de achterkant. De woonkamer heeft een plavuizen vloer met vloerverwarming. Aan de voorkant is er een halfopen, U-vormige keuken, die voorzien is van diverse inbouwapparatuur. Onder meer een vaatwasser, een Siemens combi-oven, een inductiekookplaat en een koel-vriescombinatie. "Het is heel leuk om vanuit de keuken naar buiten te kijken, om te zien wat er allemaal op straat gebeurt." In het midden van het huis is de trap naar de eerste verdieping. En Mascha laat zien: "In het halletje aan de voet van de trap bevindt zich de toiletruimte." Op de eerste verdieping biedt de overloop toegang tot de drie slaapkamers. Die zijn allemaal voor de drie dochtertjes van Jack en Mascha. De slaapkamers zijn respectievelijk 2.95 bij 3.51 meter, en de twee aan de achterzijde 2.95 bij 5.44 meter en 2.15 bij 4.34 meter. De hele verdieping is voorzien van een laminaatvloer. De badkamer aan de voorzijde is helemaal betegeld en heeft een ligbad met een thermostaatkraan, een tweede zwevend toilet en een wastafel. "En dan natuurlijk nog de zolder", gaat Jack verder. "Daar hebben we dus onze eigen slaapkamer." Door hier een tussenwandje en een dakkapel te plaatsen, is er een 2.33 bij 4.64 meter grote slaapkamer gecreëerd. Aan de achterzijde is er een plafondhoogte van 2.75 meter en er is een vaste kastruimte. "Aansluitend aan de slaapkamer zou je een dakterras kunnen maken, zoals sommige buren gedaan hebben, maar het is ook toegestaan om een uitbouw te maken." Een ideale locatie volgens Marscha: "Voor mijn Bootcamp-onderneming is de Delftse Hout vlakbij, maar ook alle winkels en de uitvalswegen zijn dicht bij. Zelf ga ik nog wel eens iets drinken met andere bewoners in de straat, maar Jack heeft nieuw werk gekregen in Amsterdam en daarom besluiten ze naar die regio te verhuizen."

Gaardenierstraat 6, Delfgauw
De vraagprijs is 293.000 euro k.k.

Bergklis.nl De Ware Makelaar
Koornmarkt 26
2611 EG Delft
(015) 213 24 41
www.bergklis.nl