Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

advertenties

Fraai ingerichte woning in een gevarieerde en kindvriendelijke wijk

YPENBURG – Om de drukte van Den Haag achter zich te laten, is Patrick Verheijen vijftien jaar geleden naar de kindvriendelijke wijk Brasacker verhuisd. Een keurige tussenwoning aan het water. In het Haagse deel van Ypenburg, maar met de gezellige kern van Nootdorp vlakbij.

Hij heeft er lange tijd prettig met zijn gezin gewoond. Nu zijn twee zoons de deur uit gaan, is de woning met zes kamers iets te groot geworden. Daarom is Patrick nu voor zichzelf op zoek naar een kleinere woning, maar het liefst wel in deze regio. "Het is hier namelijk heerlijk wonen, vooral vanwege het dorpse gevoel dat je hebt", zegt hij. "Een ideale omgeving voor sporters, met de Brasserhout in de buurt en de Dobbeplas. Maar naar het centrum van Delft is het ook maar een kwartiertje fietsen."
De ligging van de woning is heel aantrekkelijk, omdat er achter de tuin een sloot is. Heerlijk noemt hij het om op de vlonder langs het water te zitten. "In de zomer lekker vissen, als ik 's avonds van mijn werk kom is er nog zon in de tuin. En als het gevroren heeft, dan kun je schaatsen. Dat hebben we afgelopen week nog gedaan", zegt hij.

Grote verbouwing
In 2006 is er heel wat aan de woning verbouwd. In de tuin is bijvoorbeeld een heel fraaie veranda gemaakt. Aan de schuur in de voortuin is een uitbouw gemaakt om de motor te stallen. Een doorgang vanuit de schuur naar de woning en op zolder zijn er twee extra (slaap)kamers gerealiseerd. Compleet met dakkapel en ook nog een bergvliering. "Ja, dat is een grote verbouwing geweest", zegt Patrick. "Hier in de woonkamer heb ik een plavuizen vloer met vloerverwarming laten maken. En er is een haard gekomen, met een allesbrander er in. Dat maakt de woonkamer vooral in de wintermaanden heel gezellig."

Moderne keuken
Het is een tuingerichte woonkamer, met een moderne, open keuken en een totale afmeting van 43 vierkante meter. Aan de achterzijde is er een grote glazen pui, met een deur die toegang tot de 9 meter diepe tuin biedt. De moderne open keuken is aan de voorzijde. Deze heeft een kookeiland met een keramische kookplaat, een afzuigkap, een SMEG elektrische oven, een vaatwasser en een koel-vriescombinatie. "Het is zo'n zespits keramische kookplaat", zegt hij. "En een 90 centimeter brede oven. Echt ideaal als je van kokkerellen houdt."
Op de eerste verdieping is er een ruime voorslaapkamer, een achterslaapkamer met een vaste kast en nog een slaapkamer aan de tuinzijde. "De badkamer is natuurlijk ook helemaal vernieuwd destijds", gaat hij verder. "Oh ja, met een tweede toilet en helemaal boven hebben we zelfs nog een derde toilet laten maken." De badkamer bestaat verder uit een douchecabine, een designradiator, een jacuzzi bad en een dubbele wastafel.

Extra slaapetage
De ruime zolderverdieping heeft zoals gezegd een dakkapel. Hierdoor kon er een ruime slaapkamer met veel extra bergruimte en een vaste kast gerealiseerd worden. "Aan de voorkant is er een ruimte met de opstelplaats voor de wasmachine en droger, het derde toilet, waar eenvoudig een volwaardige extra slaapkamer van gemaakt kan worden."
Via een vlizotrap op de overloop is de bergvliering te bereiken. "Het is mogelijk om op het voorterreintje een eigen parkeerplaats te realiseren", aldus Patrick.

Watermunt 17, Ypenburg
Vraagprijs is 339.500 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl