Delfia treft dit weekend in de nacompetitie Ammersol. (foto: Roel van Dorsten)
Delfia treft dit weekend in de nacompetitie Ammersol. (foto: Roel van Dorsten)

Delfia treft Ammerstol op route naar derde klasse

sport

DELFT - De eerste nacompetitiewedstrijd die op het programma staat voor Delfia vindt deze zondag plaats. Thuis op het Kasteel wordt tegen Ammerstol duidelijk, of Delfia genoeg veerkracht in zich heeft om de finale te bereiken en wellicht een felbegeerde plek in de derde klasse te behalen.

De Delfianen konden dit seizoen weer voor het eerst een standaardteam inschrijven. De mannen van Marco Immers mogen zich in het jaar van hun rentree gelijk opmaken voor een lang seizoen. Mogelijk volgt er na de tweestrijd nog een toetje om promotie naar de derde klasse.
Zowel Delfia als tegenstander Ammerstol speelden pas op de laatste speeldag hun plek in de nacompetitie veilig. De Ammerstolse Sport Vereniging (ASV) had op de laatste speeldag genoeg aan een spannend 2-2 gelijkspel tegen FC Pretoria om de derde periode binnen te slepen. Delfia boekte winst tegen Wanica Star, waardoor de Kasteelclub definitief niet meer in te halen was.

Return op 26 mei
Zondag 22 mei wordt er onder leiding van scheidsrechter Jung om 14.30 uur afgetrapt aan de Mozartlaan. Vier dagen later, op donderdag 26 mei, is de return om 19.30 uur in Ammerstol op Sportpark De Snackert. De verliezer van deze onderlinge tweestrijd blijft in de vierde klasse. De winnaar speelt de finale tegen v.v. Bodegraven, wat op een elfde plek bleef steken in de 3e klasse C.
De spelers, technische staf en bestuursleden van Delfia hopen dat iedereen die deze club een warm hart toedraagt zondag vanaf 14.30 uur langs de lijn te vinden is om de tricolores aan te moedigen. De entree is gratis. (Bron: Delfia.nl)