De mannen van de Delta-N Bikers kijken ernaar uit om zich op 25 en 26 juni in het zweet te trappen voor het goede doel.
De mannen van de Delta-N Bikers kijken ernaar uit om zich op 25 en 26 juni in het zweet te trappen voor het goede doel.

De Delta-N Bikers fietsen 500 kilometer voor het Ronald McDonald Kinderfonds

sport

YPENBURG – Fietsen van Maastricht naar Groningen: De Delta-N Bikers draaien er hun hand niet voor om. Hun pedalen des te meer. De tocht omvat namelijk een afstand van 500 kilometer. Met deze monsterfietstocht gaan ze, net als vele andere teams, proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dat zal deze euro's gebruiken om te zorgen dat zoveel mogelijk ouders zo dicht mogelijk bij hun zieke kind in de buurt kunnen zijn.

Het team van de Delta-N Bikers bestaat uit meerdere regiogenoten, zoals Marcel Timmers (57), die een IT-bedrijf in Ypenburg runt. Hij zet zich daarnaast als vrijwilliger in voor het Ronald McDonald-huis in Rotterdam. "Daar vernam ik over de Homeride, dus heb ik vanuit mijn bedrijf een team opgezet." Zo vond hij vorig jaar vijf deelnemers onder zijn collega's, de andere vijf vond hij in de sportschool. "Allemaal hartstikke enthousiaste mensen, die allerlei acties bedachten om geld in te zamelen." Na afloop stond de teller op 10.000 euro." Daarnaast was het geweldig om aan de lange fietstocht mee te doen. Twee teamleden legden die afstand volledig af, de andere fietsten steeds een stuk en lieten zich dan aflossen door andere teamleden. "Het is een soort puzzeltocht. We reden daarom weleens verkeerd. Verder is het mooi dat je onderweg wordt aangemoedigd. Op sommige plekken staan hele families langs de route." Ongetraind aan de Homeride meedoen is volgens Timmers geen optie. "Je moet er zeker wat voor doen en lange ritten in de benen hebben." Het kan bovendien geen kwaad de zaken professioneel aan te pakken. Zo zagen andere teams vorig jaar gniffelend toe hoe de mannen van de Delta–N Bikers op mountainbikes aan kwamen. Dergelijke fietsen maakten de tocht er inderdaad niet makkelijker op, zo bleek. "Het merendeel van ons heeft nu wel racefietsen aangeschaft."
Ook met het vinden van gelden en sponsors pakken de Delta-N Bikers het dit jaar professioneler aan. Zo organiseren ze zaterdag 18 juni in partycenter Aa Zicht in Zoetermeer een muziekfeest, waar coverband Malted Milk voor de live-rockmuziek zorgt. "Verder hebben we nu shirts met sponsors en speciale caps. Dankzij de gele hoesjes die over onze helmen kunnen, zijn we goed herkenbaar. We beschikken tijdens de rit over twee wat grotere bussen, ook daardoor zal alles wel iets makkelijker gaan." Verder is Timmers blij met en trots op zijn team. "Het zijn allemaal hele prettige persoonlijkheden die ervoor willen gaan. Ze zijn allemaal druk bezig zo veel mogelijk sponsorgelden bijeen te brengen." En inmiddels heeft het merendeel al een Homeride in de benen. "Daar hebben we veel van geleerd. Dit jaar gaan we het nog beter doen."
Inmiddels is bijna 7000 euro ingezameld, het doel is om de 10.000 euro te passeren. Wie hier een steentje aan wil bijdragen, kan dit doen via de website www.homeride.nl/nl/teams/delta-n-bikers.