Zo moet het nieuwe uitvaartcentrum annex crematorium eruit komen te zien.
Zo moet het nieuwe uitvaartcentrum annex crematorium eruit komen te zien.

Nieuwbouw CUVO Den Haag gestart: uitvaartcentrum uitgebreid met nieuw crematorium

lopende zaken

DEN HAAG - CUVO uitvaartzorg is van start gegaan met een ingrijpende verbouwing van haar uitvaartcentrum aan de Ockenburghstraat 29 in Den Haag. Tevens wordt er een nieuw crematorium op deze locatie gebouwd, dat eind 2016 wordt geopend.

De hoofdingang van het uitvaartcentrum is reeds verplaatst. Er is een nieuwe ontvangstruimte gemaakt en de rouwkamers worden opnieuw ingericht. Dit alles volgens de meest recente standaarden op het gebied van uitvaartverzorging. Naast het uitvaartcentrum wordt een nieuwe grote aula gebouwd en een apart ovengebouw. In deze aula kunnen zowel grote als kleine groepen op een ongedwongen wijze en in een intieme sfeer afscheid nemen van hun dierbare overledene. Vanzelfsprekend wordt de aula voorzien van alle nieuwe mogelijkheden op het gebied van beeld en geluid. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om plechtigheden te gaan streamen, waardoor overal in de wereld waar internet is een plechtigheid live gevolgd kan worden. Verder wordt rekening gehouden met de steeds uitgebreidere wensen van families waar het gaat om cateringfaciliteiten. Er wordt een volledig ingerichte horecakeuken geplaatst.
Tijdens de bouw blijft het uitvaartcentrum geopend, doordat de aannemer in staat is overlastvrij te bouwen. Het crematorium voorziet in een behoefte. Steeds meer mensen verkiezen een crematie boven een begrafenis. Dat aandeel neemt naar verwachting nog verder toe de komende jaren. Ter uitbreiding van de dienstverlening is het crematorium straks ook op zondagen en in de avonduren geopend voor plechtigheden. "De toevoeging van een eigen crematorium aan dit uitvaartcentrum komt de kwaliteit van onze dienstverlening alleen maar ten goede", aldus Frank Franse, algemeen directeur van CUVO Uitvaartzorg.