Afbeelding

Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten

cultuur

DELFT - Beeldende kunst en wetenschap komen samen in een theatrale installatie voor volwassenen èn kinderen van 8 tot 12 jaar. Dit project van Judith Nab en Stichting Au Bain Marie is een coproductie met Theater de Veste.

Dertig mensen nemen plaats in een transparant huisje. Vanaf deze plek wordt, met de toeschouwer als middelpunt, een reis gemaakt naar het onbekende volgens de logica en visionaire ideeën van kinderen en wetenschappers. Voor ´Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten´ werkte kunstenares Judith Nab jarenlang samen met kinderen en wetenschappers uit Leiden, Zürich, Almere en Frankfurt, vanwege hun durf en natuurlijke noodzaak om vrij te denken. Als symbool voor het onbekende koos Nab het universum, de diepzee en de binnenkant van de aarde. Het materiaal dat is verzameld in deze ateliers, in de vorm van tekeningen, interviews, video- en geluidsopnames, vormen de basis van deze theatrale installatie. De toeschouwer wordt overspoeld door een mix van animaties en échte beelden, via gebruikmaking van high en low technieken op zowel video als via 10 diaprojectoren. Wetenschappelijke feiten en vragen worden aaneengeregen tot een beleving waarin de toeschouwer wordt ondergedompeld in het letterlijke middelpunt. Het is uitdrukkelijk de bedoeling om kinderen en volwassenen samen deze ervaring te laten beleven. Na succesvolle series in Antwerpen, Zürich en in het Kröller-Müller Museum strijkt de theatrale installatie van Judith Nab in juni voor het eerst neer op een podium van een Nederlands theater. En wel in de stad van de wetenschap Delft.
'Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten' is ook een prachtig prentenboek, dat in iedere boekhandel en ook in het theater verkrijgbaar is. Tijdens de gehele periode vindt in de foyer van Theater de Veste een kleine expositie rondom het boek plaats. ´Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten´ is van 8 tot en met 20 juni te zien in theater de Veste. Vrije voorstellingen zijn doorlopend te bezoeken op 8, 11, 12, 15 en 18 juni; alle andere dagen zijn gereserveerd voor schoolvoorstellingen. Kaarten kosten 6 euro voor kinderen en 7,50 euro voor volwassenen.