Wat ik zeggen wil - Reacties van lezers 22 mei 2016

vaste rubrieken Wat ik zeggen wil

VRI
Enige tijd geleden stonden er borden bij de kruising Kruithuisweg-Schieweg met de mededeling dat er overlast zou zijn vanwege werkzaamheden aan de VRI, alsof eenieder weet wat een VRI is… Enige tijd later stonden er overal pilonnen en waren alle verkeerslichting op deze kruising uitgeschakeld. En nu komt het opvallende: sinds die tijd kan iedereen gewoon doorrijden, minder hinder dus! Het ziet het er naar uit dat de werkzaamheden binnenkort afgerond worden. Ik heb een verzoek: zet s.v.p. alle verkeerslichten van deze kruising op knipperen en iedereen zal blij zijn. Minder stoppen, wachten en optrekken, dat scheelt niet alleen tijd maar is ook nog eens beter voor het milieu!

Lex van Lith, Delft

Compliment
Op zondagochtend ging ik wandelen in de Delftse Hout en zag twee jonge mannen de troep opruimen op de Sportring. Er ligt daar namelijk altijd veel afval dat mensen naast de auto gooien. Ik heb ze een compliment gegeven en gevraagd vanuit welke organisatie ze dat deden: ze werken bij McDonald's en houden dat stukje schoon! In 2012 heb ik hierover eens in deze krant hier geschreven en zie daar: McDonald's heeft het opgepakt. Compliment! Nog mooier zou het zijn als bezoekers aan de Sportring hun eigen afval zouden meenemen. Houd uw stad (en daarbuiten) schoon, dat is echt onze eigen verantwoordelijkheid.

A.P. Nauta, Delft

Speelobjecten
Van de week viel een brief van het stadsbeheer van de gemeente Delft op de mat. Er zou zijn geklaagd over 'speelobjecten' die bij ons in de straat zijn bevestigd in de bomen van het parkje die de kinderen gebruiken om te spelen in de natuur. Alhoewel de gemeente duidelijk voorstander is van het buiten spelen door kinderen was door medewerkers van de gemeente geconstateerd dat enkele 'speelobjecten' niet volgens het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen 1997 (WAS) zijn geplaatst. Deze objecten (zeer zeker geen kunstobjecten) zijn door kinderen zelf aangebracht met het doel ermee te spelen en niet onnodig de hele dag bij hun ouders te zeuren om naar 'de speeltuin' te mogen. Sommige kinderen zijn nl. te klein om zonder toezicht van volwassenen de straat te mogen verlaten. Wat weten kinderen van enige wetten. Zij willen alleen maar spelen en ravotten. Bovendien zijn deze 'speelobjecten' in de afgelopen 2 jaar in delen aangebracht en wijzigen met regelmaat, waarbij er niet eerder op enige wijze is geattendeerd door de gemeente op het feit dat dit tegen de 'wet' zou zijn. Nu moeten in gebreken zijnde 'speelobjecten' binnen 14 dagen worden aangepast en indien dit niet gebeurt zullen deze worden verwijderd. Dat is heel zuur voor de kinderen. Sinds zij dat weten zijn ze niet meer zo blij en hebben de ouders er meer mee te stellen. Is dit waar we heengaan met onze maatschappij ?? Kinderen hebben al zo weinig om in de natuur te zijn en nu wordt dit stukje creativiteit en spontaniteit hen ontnomen. Was het niet beter geweest van de gemeente om adviezen te geven over het verbeteren van 'de speelobjecten' in plaats van botweg te stellen dat deze binnen 14 dagen moeten worden verwijderd, omdat sommige gebreken, zoals het ontbreken van valdempende ondergrond helemaal niet werkt. Dit zou betekenen dat de ouders mogelijk vervolgd worden voor het vernielen van een stukje plantsoen.

Naam en adres bij de redactie van Delft op Zondag bekend