Eva Opperman (links) met collega Carlie Spruijt tijdens de première van 'In alle eerlijkheid'. (foto: Jaap Reedijk)
Eva Opperman (links) met collega Carlie Spruijt tijdens de première van 'In alle eerlijkheid'. (foto: Jaap Reedijk)

Zij & Ik: de grote première

cultuur

DELFT/NAALDWIJK – Op haar Facebookpagina schreef de Delftse Eva Opperman: "Het is vandaag woensdag 18 mei 2016. Voor de meeste mensen een gewone woensdag, voor Carlie Spruijt en mij dé dag! De dag waar we 1,5 jaar naar toe hebben geleefd, naar uit hebben gekeken, slapeloze nachten van hebben gehad, onze eerste ruzie over hebben gehad, maar vooral; met heel veel zin en plezier op hebben gewacht! Vandaag is het zover, vanavond spelen wij de première van onze debuutvoorstelling 'In alle eerlijkheid'! Zoals Zij en Ik zouden zeggen; Zij heeft zin om te knallen en Ik ben nu al trots op ons!"
En het jonge cabaretduo mag trots zijn op zichzelf. Voor een volle grote zaal van WestlandTheater De Naald in Naaldwijk toonden Eva en Naaldwijkse Carlie hun kunnen. Na hun ontmoeting op de Dutch Academy of Performing Arts enkele jaren geleden kwamen ze tot de conclusie, dat ze best een leuk duo vormden samen. De lekker gekke Eva met de lieve girl next door Carlie kozen ervoor om als Zij & Ik een theaterprogramma te gaan schrijven.
Wie met eigen ogen en oren hun 'loflied' op de mannen en vrouwen en andere eerlijke ontboezemingen wil horen en zien, kan dit doen tijdens het Delft Fringe Festival, waar ze vier dagen (6, 7, 8 en 11 juni) steeds twee sessies van een half uur uit hun avondvullende programma spelen.