Afbeelding

NL Liften: vakmanschap op het gebied van liftinstallatie

kijk op de wijk

DELFT – Wanneer een gebouw een (nieuwe) huislift kan gebruiken, kan men terecht bij NL Liften voor het benodigde vakmanschap op dit gebied en een advies op maat.

In vrijwel elke woning of gebouw met meerdere verdiepingen kan een huislift worden aangelegd. "We hebben één bouwkundige wand van het pand nodig, een dragende wand die stevig genoeg is om beugels voor de liftconstructie te bevestigen. Als er al een schacht in het pand aanwezig is, kan deze worden gebruikt, maar het is geen must", vertelt Jack Verbeek van NL Liften. "Als er geen schacht is, worden er gaten in de verdiepingsvloeren gemaakt en komt er een stalen of aluminium constructie te staan, waarbinnen de lift wordt geïnstalleerd. De liften die wij aanleggen, hebben een geringe inbouwdiepte nodig: slechts een klein putje van 100 millimeter, waar de liftconstructie in wordt geplaatst." Ook is er veelal geen dakopbouw benodigd.
NL Liften legt hydraulisch en elektrisch aangedreven liften aan voor verticaal personentransport, van boven naar beneden en vice versa. Deze liften kunnen worden uitgevoerd met automatische deuren en automatische besturing. "We werken met verschillende formaten. We bouwen huisliften met een vloeroppervlak van een vierkante meter, maar ook zogenaamde brancardliften met een vloeromvang van 2,1 bij 1,1 meter en een capaciteit voor het vervoeren van 13 personen. Bij een woning of appartementencomplex met overwegend oudere bewoners is dit type lift vaak geen overbodige luxe", weet Verbeek uit ervaring.

Onderhoud
Wanneer een lift is aangelegd, blijft NL Liften het onderhoud verzorgen. "We hebben momenteel met zo'n honderd lifteigenaren in de Randstad een onderhoudscontract voor hun liften. Dat betekent, dat we ook worden opgeroepen wanneer er zich storingen voordoen", verklaart Verbeek. "De meeste storingen worden veroorzaakt door de deuren, die zijn heel gevoelig." Vanuit het servicecontract worden verouderde liftonderdelen vervangen. Wanneer een lift al wat ouder is, kan men bij NL Liften terecht voor advies: renovatie van de bestaande lift of het plaatsen van een nieuwe lift. "Dat is afhankelijk van de werkzaamheden die er verricht moeten worden", aldus Verbeek. "Bij een renovatie of vernieuwing moeten gebruikers er rekening mee houden, dat de lift een aantal weken buiten gebruik is." Voor meer informatie kunt u terecht op www.nlliften.nl of bellen met 015 - 380 92 93.