De verenigingen die gebruikmaken van het Drumguardsgebouw zien dure avondparkeertarieven niet zitten.
De verenigingen die gebruikmaken van het Drumguardsgebouw zien dure avondparkeertarieven niet zitten.

Parkeerperikelen Estland

Algemeen

DELFT – De gemeentelijke plannen om het betaald parkeren en vergunningparkeren te introduceren rondom het verenigingsgebouw van Drumguards aan de Estland zijn niet in goede aarde gevallen bij de gebruikers van dit pand onder het viaduct.

Volgens de gemeente Delft is er draagvlak dan wel noodzaak om dit gebied, dat nu nog vrij is van parkeerautomaten, bij het parkeergebied C te gaan betrekken. Aad Reurings van bigband Let's Swing is zich rot geschrokken van het gemeentelijke voornemen: "Dat zou betekenen, dat onze leden voortaan parkeergeld moeten gaan betalen. En niet zomaar een klein bedrag, maar drie gulden per uur! Als de gemeente dat doorzet, worden zeker drie verenigingen bedreigd in hun voortbestaan. Muzikanten die elke repetitieavond vaak met veel materiaal, zware en grote muziekinstrumenten, naar het repetitielokaal moeten komen. Dat is niet te doen met het openbaar vervoer of op de fiets."
Verder maken met regelmaat dans- en sportverenigingen gebruik van dit clubgebouw. Wanneer het vergunningensysteem ook voor dit gebied gaat gelden en de parkeerautomaten hier hun intrede gaan doen, verwacht Reurings dat deze gaan afhaken vanwege de extra kosten.
Onder de bewoners gaat nu door een enquête gehouden worden, waarop minimaal de helft van de bewoners moet reageren. Zegt zestig procent van deze groep 'ja' tegen het vergunningparkeren, dan wordt dit doorgezet. Reurings heeft zijn hoop nu op de bewoners gevestigd: "Als je hier overdag gaat kijken, zie je nauwelijks parkeerplaatsen in gebruik. Ook de dagjesmensen zetten hun auto's hier niet neer. Ik hoop oprecht dat de gemeente van dit plan afziet, want dit gaat ons als verenigingen echt veel pijn doen."