Ricardo van Heyst maakt zich geen zorgen over de toekomst van Wippolder.
Ricardo van Heyst maakt zich geen zorgen over de toekomst van Wippolder. "In de 16-23 ploeg zie je dat er genoeg talent is." Hij hoopt dat dat dinsdagavond voldoende blijkt om de finale van de 16-23 competitie te winnen. (foto: Roel van Dorsten)

Winst 16-23 titel kan seizoen Wippolder nóg mooier maken

sport

DELFT - Wippolder kent tot op heden een zeer geslaagd seizoen. De ploeg van trainer Marcel de Letter is maar net klaar met het vieren van het kampioenschap of het volgende feest dient zich aan: maar dan moet dinsdagavond wél de finale van de 16-23 competitie worden gewonnen.

Op dinsdagavond 24 mei om 20.00 uur nemen de blauwwitten het op tegen de grote onbekende Wilhelmus, dat in de halve eindstrijd te sterk was voor de talenten van DHC. "Het maakt natuurlijk niet heel veel uit, maar als ik het voor het zeggen had gehad, had ik liever tegen DHC gespeeld", zegt Ricardo van Heyst. "Want dat is toch de grootste club van Delft en daar wil iedereen van winnen. Wilhelmus heeft echter van hen gewonnen en dat geeft aan dat ze over heel veel kwaliteiten moeten beschikken, anders kegel je hen er niet uit."
Veel weet Van Heyst niet van opponent Wilhelmus. "Ik heb wel wat foto's gezien op de site van de 16-23 competitie en daar zag het ernaar uit dat het grote sterke gasten zijn. Die moeten we natuurlijk ook gewoon kunnen hebben."
"TWEE SEIZOENEN GELEDEN
WAREN WE HEEL DICHTBIJ"
Zelf staat Van Heijst, wiens vader Leon deel uitmaakte van de Wippolder-ploeg die in het seizoen 1986/'87 voor het laatst kampioen werd, voor het eerst in de finale van het toernooi dat als doelstelling heeft de overstap van de jeugd naar de senioren te versoepelen. "Twee seizoenen geleden waren we er ook heel dicht bij, maar in de halve finale verloren we van DWO." De aanvaller heeft al de nodige ervaring in de 16-23 competitie. "Net als een heel aantal van mijn teamgenoten. Ik speel zowel in het eerste elftal als in de 16-23 competitie met een heel aantal jongens met wie ik al vanaf de F'jes samenspeel. We maken met zijn allen deel uit van een talentvolle lichting en gaan ook buiten het voetbal heel veel met elkaar om. We zijn echt een vriendenploeg. Voor die tijd was dat minder. Wij moesten het, toen we in het 16-23 elftal kwamen, wel zo'n beetje zelf doen: er waren geen oudere spelers tegen wie we opkeken. In die zin was de competitie vooral goed om te wennen aan het fysieke aspect bij de senioren. Het was namelijk niet zo dat we door de wat oudere jongens op sleeptouw werden genomen."
Sinds de lichting van Van Heyst gaat het op meerdere fronten de goede kant op met Wippolder. "Je ziet dat de inspanningen vruchten afwerpen. Ik zit nu voor het derde jaar vast bij de selectie, hoewel ik ervoor ook weleens mee mocht doen. In die drie jaar promoveerden we naar de derde klasse, speelden we nacompetitie en werden we dit seizoen kampioen."

"DE HOOFDTRAINER WIL GRAAG DAT WE MOOI VOETBAL SPELEN"
Dat gebeurde allemaal onder leiding van trainer Marcel de Letter, terwijl de 16-23 ploeg onder leiding staat van Jaco van Tilborg. "Er is wel een verschil. De hoofdtrainer wil in de 16-23 competitie graag dat we mooi voetbal spelen, zodat de junioren op een mooie manier kennismaken met het voetbal in de selectie. Bij Jaco staat alles meer in het kader van het winnen. Zelf ben ik het er ook mee eens dat je beter op een lelijke manier kan winnen dan met mooi voetbal verliezen. Dat hebben we dit jaar in het eerste ook laten zien."
Dinsdag zal Wippolder dus alles uit de kast halen om met de felbegeerde 16-23 titel aan de haal te gaan. "Dat doen we met een heel aantal jongens die in het eerste spelen, maar ook met A-junioren. Op dit moment zijn er vijf jongens die ik wel naar de eerste selectie voor het komend seizoen zie doorstoten. Dat betekent niet dat ze meteen in de basis staan, want die tijden zijn wel voorbij bij Wippolder."
Voorlopig gaan Van Heyst en zijn teamgenoten er alles aan doen om door de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie te winnen het seizoen nóg mooier te maken.