Het pand aan de Oude Delft, waar jarenlang Museum Lambert van Meerten was gevestigd.
Het pand aan de Oude Delft, waar jarenlang Museum Lambert van Meerten was gevestigd.

Huis Lambert van Meerten krijgt nieuwe bestemming

Algemeen

Vereniging Hendrick de Keyser, de landelijk werkende restaurerende instelling, heeft met steun van de BankGiro Loterij en een anonieme particuliere schenker het voormalige museumhuis Lambert van Meerten van de Gemeente Delft gekocht.

Museum Lambert van Meerten was in 2013 reeds voor publiek gesloten, de collectie werd ondergebracht bij Museum het Prinsenhof. Het gebouw met zijn vele bijzondere bouwfragmenten had sindsdien een ongewisse toekomst, die nu door tussenkomst van 'Hendrick de Keyser' is afgewend. Een restauratie wordt voorbereid, laat de vereniging weten.

Het huis aan de Oude Delft wordt opgenomen in de collectie van 403 historische huizen en monumenten die Vereniging Hendrick de Keyser verspreid over het land bezit en onderhoudt. Als voorbeeld van de architectuur rond 1900 krijgt het een plek in de gestaag groeiende collectie van de Vereniging. 'Hendrick de Keyser' zal het huis restaureren en herbestemmen met een nieuwe functie: deels museaal opengesteld en verhuurd voor ontvangsten, recepties en bijeenkomsten, deels kantoorfunctie - zodat de onderhoudskosten gedragen kunnen worden.