Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Margriet Laan

vaste rubrieken

- Wat ben je hier in de Doelenstraat aan het doen?
"Ik ben samen met Adam, het zoontje van goede vrienden van mij, spulletjes aan het verkopen tijdens de vrijmarkt op Koningsdag. Ik ben zijn 'tante Grietje' en ga regelmatig iets leuks met hem doen."

- Hoe gaan de zaken?
"Goed! We staan hier nog maar een uur, maar we hebben al van alles verkocht en een leuk bedragje opgehaald voor Adams spaarpot. Al gaat hij het liever nu al weer uitgeven bij andere kraampjes, haha."

- Het is ook een aangenaam plekje om te staan, wanneer de zon wil schijnen.
"Ja, ik vind dat we hier beter staan dan bijvoorbeeld bij de Oude Jan. Daar sta je veel meer in de schaduw en heb je altijd last van de wind, en dat is vanwege de mindere weersomstandigheden op deze dag niet echt een pretje."

- Waarom staan jullie hier nog maar zo kort?
"Omdat ik 's ochtends eerst bij de Raamspelen moest zijn als vrijwilliger. Toen dat klaar was, zijn Adam en ik gaan kijken of we ergens nog een plekje op de vrijmarkt konden vinden voor onszelf. Nou, je ziet het, dat is gelukt."

- Heb je, naast deze dag, de laatste tijd nog andere leuke dingen gedaan?
"Ik ben met Adam naar een voorstelling in het Rietveld Theater geweest van Kindertheater Kaboem, 'De NietsMasjien'. Daar hebben we erg van genoten."

- Welke actualiteit houdt je bezig?
"Ik vind het jammer dat de gemeente de inwoners zoveel beperkingen oplegt voor evenementen als deze. Het verpest de feestvreugde een beetje."