Havo- en vwo-leerlingen kunnen zich vrijdag laten bijpraten over belangrijke thema's uit de eindexamenstof.
Havo- en vwo-leerlingen kunnen zich vrijdag laten bijpraten over belangrijke thema's uit de eindexamenstof.

Laat je bijspijkeren en slaag voor het vak geschiedenis

cultuur

Heb jij geschiedenis als eindexamenvak? En zit je in de zenuwen? Kom dan op vrijdag 6 mei naar de gratis Crash Course van Museum Prinsenhof Delft.

In een uur tijd word je door een ervaren geschiedenisdocent rondgeleid door het museum en bijgepraat over belangrijke thema's uit de eindexamenstof. Bovendien worden er diverse tips gegeven, onder meer over het beantwoorden van vragen over broninterpretatie en standplaatsgebondenheid. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

In het Prinsenhof vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584. Leer tijdens de Crash Course alles over deze dramatische gebeurtenis, het verloop van de Nederlandse Opstand en de opkomst van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.
Daarnaast wordt belicht hoe de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1602 kon leiden tot de Nederlandse Gouden Eeuw. Ook wordt er aandacht besteed aan de wetenschappelijke revolutie in de Nederlanden, waar de Delftse rechtsgeleerde Hugo de Groot en microbioloog Antoni van Leeuwenhoek deel van uitmaakten.
Dus, wil jij slagen voor het vak geschiedenis? Bereid je dan goed voor met deze Crash Course.

De gratis Crash Course is op vrijdag 6 mei in Museum Prinsenhof Delft en bedoeld voor eindexamenkandidaten van havo en vwo. Wil je deelnemen? Stuur dan een e-mail naar reservering-prinsenhof@delft.nl. Er kunnen maximaal 20 leerlingen mee met een rondleiding.
De Crash Course voor havo-leerlingen is van 11.00 uur tot 12.00 uur. Vwo-leerlingen zijn tussen 13.00 uur en 14.00 uur van harte welkom.
Museum Prinsenhof Delft
Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft
015 260 23 58
www.prinsenhof-delft.nl