Wat ik zeggen wil

vaste rubrieken

Referendum (1)
DELFT - Een kind wordt midden in de nacht wakker van een enorme herrie. Z'n vader komt binnen gestormd neemt het kind mee en rent naar buiten. Daar ziet het kind dat de huizen om hem heen in puin liggen, hij hoort het gegil van mensen, ziet gewonden en uiteen gereten lijven tussen het puin liggen. Hij was er aan gewend, maar nu was het wel heel erg. Dat vonden zijn ouders ook. Ze besloten dat ze nu moesten vluchten. De reis werd een dramatische tocht. Nooit wist hij wat er de volgende dag ging gebeuren. Hij verlangde naar zijn oude huis, maar daar konden ze niet meer heen. Ondertussen zeggen mensen in Delft dat wij geen vluchtelingen moeten helpen, want wij hebben het al moeilijk genoeg in onze stad. De gemeente heeft besloten dat er geen mogelijkheden zijn om een asielzoekerscentrum hier te openen. Mensen: gebruik uw verstand en uw hart. Deze mensen zijn op de vlucht voor de dood. Ze doen dit niet voor het lolletje. Ze hebben geen cruise gereserveerd, of een vakantie naar een resort op een tropisch eiland. Ze zijn alles kwijt, het gaat hier om een noodsituatie. Zij hebben het 1000 keer slechter dan wie ook in delft. Hou in godsnaam op met dat gezeur. Vang ze op, nu.

Tijn Noordenbos, Delft

Referendum (2)
DELFT – In de krant Delft op Zondag stond op 17 maart dat er 400 handtekeningen aan burgemeester Verkerk zijn aangeboden van Delftenaren die vinden dat er geen asielzoekerscentrum in Delft mag komen. Vindt u dat ook? Dan hoeft u mijn oproep verder niet te lezen. Of vindt u dat Delft wat ruimhartiger mag zijn? Dat we met 100.000 Delftenaren best een paar honderd mensen in nood kunnen opvangen? Plek genoeg, want het barst van de lege kantoren. Bijvoorbeeld bij station Delft Zuid. Als u dat ook vindt, stuurt u mij dan via aris@casema.nl een mailtje met 'AZC in Delft OK'. Als ik meer dan 400 mailtjes krijg, breng ik die naar burgemeester Verkerk. Dan zijn er tenminste net zo veel ruimdenkenden als angsthazen in onze stad.

Aris Schellinkhout, Delft
Sterkte
DELFT – Beste Jesper Neeleman. Volgens Delft op Zondag is er in Delft minder criminaliteit maar er zijn wel meer fietsendiefstallen, hallo bent u daar nog? Eigenlijk zou ik het uit willen leggen maar de mensen die nog wel goed bij hun hoofd zijn snappen het al lang, en anderen zullen het misschien nooit snappen. Hen wens ik sterkte voor de toekomst.

Bartus J van der Wenden, Delft