Een showroom vol jong gebruikte auto's bij Autobedrijf Mebu.
Een showroom vol jong gebruikte auto's bij Autobedrijf Mebu.

Occasionspecialist Mebu, wordt de Auto van de Maand van jou?

advertenties

NOOTDORP – Met iedere keer een Auto van de Maand kan Autobedrijf Mebu een echte occasionspecialist genoemd worden. Het bedrijf aan de Laan van Ambacht 1-3 in Nootdorp stelt iedere maand een andere auto in de spotlights. Deze maand was dit een Ford Fiesta en die is maar wat snel van eigenaar gewisseld. "Nu is het afwachten wat de nieuwe Auto van de Maand zal worden", geeft eigenaar Jaap Notenboom aan. "Voor veel mensen een heel aantrekkelijke koop, want er zit extra korting op deze jonge occasions en bij de prijs zit een jaar lang extra wassen in onze wasserette inbegrepen."
Het bedrijf Mebu bestaat al sinds 1987. Het is begonnen door Arie van der Meer. Medewerker Jaap Notenboom heeft het bedrijf acht jaar geleden overgenomen, maar de oude baas is nog altijd betrokken. Vaak is hij op de werkvloer te vinden. Heel raar is dat niet, want zijn dochter Colinda is met de nieuwe eigenaar getrouwd. "En dan hebben we natuurlijk nog een heleboel trouwe medewerkers", zegt Jaap. "De medewerker die hier het langst werkt, dat is Mart Wiegel. Al 26 jaar is hij voor het bedrijf werkzaam."
De andere medewerkers zijn Dennis van Buytene, Sven Wolsheimer en Kevin van Heijningen. Die zijn vooral in de werkplaats druk bezig met onderhoud en reparaties van alle denkbare merken auto's. "We zijn een echte specialist op het gebied van occasions, met een showroom waar altijd tussen de tien en vijftien jong gebruikte auto's staan", gaat Jaap verder. "Occasions van alle merken, allemaal met zes maanden BOVAG-garantie. Ook hebben we een aantal sportieve Fords op voorraad. Op amateur-basis doe ik met een aantal kennissen namelijk regelmatig mee aan races voor het merk Ford."
Autobedrijf Mebu wil graag voor de klanten op zoek gaan naar gebruikte auto's volgens bepaalde richtlijnen. Bij deze zoekopdrachten, kunnen de mensen gewoon merk, type, opties en budget doorgeven. "Soms krijg je dan wel eens te horen: het moet echt geen rode zijn", vertelt Jaap. "Hebben we eenmaal het juiste model gevonden, dan wordt die voor de opdrachtgever helemaal rijklaar gemaakt en gepoetst."
Het volledige aanbod occasions is behalve in de showroom van Autobedrijf Mebu, ook op de eigen internetpaginga en op Facebook te zien. Ook bij alle grote Occasions-websites is het aanbod van Mebu terug te vinden. Telefoon: (015) 310 84 15. Internet: www.mebu.nl.