Het bedrijfspand en een bedrijfsvoertuig van Reno Elektrotechnisch Installatiebureau.
Het bedrijfspand en een bedrijfsvoertuig van Reno Elektrotechnisch Installatiebureau.

Reno kan u alles vertellen over op afstand bestuurbare elektronica

advertenties

DELFT – Reno Elektrotechnisch Installatiebureau in de Industriestraat 42 is helemaal thuis in elektrotechniek. Op dit gebied kan de klant werkelijk alles geboden worden. "Bijna alles waar een stroompje door gaat, dat doen we", zegt eigenaar Edwin van Puffelen, die het bedrijf vorig jaar van zijn vader overgenomen heeft.

"Van de groepenkast en het stopcontact tot LED-verlichting en beveiliging. Ons specialisme is de laatste jaren steeds meer komen te liggen op Domotica, Powernet en KNX. Het op afstand regelen van elektronica, bijvoorbeeld verlichting of verwarming, maar ook intercom of huishoudelijke apparatuur is de toekomst. Het is heel goed toepasbaar in het onderwijs, maar wordt ook steeds vaker in woonhuizen toegepast, zoals bijvoorbeeld Living Space van ABB. Met een tablet of telefoon kan bijna het hele huis worden bestuurd. De zonwering, verlichting en zelfs witgoed zijn straks op afstand bestuurbaar." Steeds meer merken gaan in deze ontwikkeling mee. Van Puffelen vindt dit een gunstige ontwikkeling en zijn compagnon Art-Jan van den Poll kan dit alleen maar beamen. In totaal werken in dit bedrijf negen mensen, waarvan zes servicemonteurs. Die rijden in de duidelijk herkenbare Reno-bussen rond. Die zijn niet te missen in het Delftse straatbeeld.

Het begin
Het begon allemaal heel wat bescheidener. In 1920 werd aan de Hippolytusbuurt een winkel met de naam Reno geopend. Eigenaar was de heer Bergman sr. De winkel is vervolgens van vader op zoon overgegaan. Een zaak voor elektronica, zoals radio's en televisietoestellen. In de jaren zeventig is daar een elektrotechnisch installatiebureau aan toegevoegd. In 1996 is die winkel, door de komst van grotere elektronicaketens in dat gebied, gesloten. Reno is echter verder gegaan als elektrotechnisch installatiebureau.
Overigens sinds 2001 onder leiding van de familie Van Puffelen. "We hebben een heel breed werkterrein en daarom kan iedereen ons inschakelen voor alle denkbare klussen", zegt Van Puffelen.
"Al bijna honderd jaar staan wij voor de mensen klaar op elektrotechnisch gebied."
Telefoon: (015) 285 58 88. Internet: www.reno-etib.nl.