Het voltallige personeel van Van der Velde Metaal, met uiterst links de oude eigenaar Adri van der Velde en in het midden Ronald Wiegel.
Het voltallige personeel van Van der Velde Metaal, met uiterst links de oude eigenaar Adri van der Velde en in het midden Ronald Wiegel.

Van der Velde Metaal met nieuwe eigenaar op naar de honderd jaar

advertenties

DELFT – Begonnen als smederij in 1918, is Van der Velde Metaal anno nu uitgegroeid tot een modern bedrijf voor alle soorten metaalbewerking. Het bedrijf is gevestigd aan de Voltaweg 10 op bedrijventerrein SchieOevers. Het is altijd een familiebedrijf geweest, met de laatste jaren Adri van der Velde, de derde generatie, aan de leiding.

Maar daar is per 1 januari 2016 een einde aan gekomen. Hij heeft het bedrijf verkocht aan Ronald Wiegel. Ondanks de wissel van eigenaar blijft Adri voorlopig nog zijdelings betrokken. Ronald is al jaren bekende bij Van der Velde Metaal. De 25-jarige ondernemer met lef is hier 7 jaar geleden binnengekomen tijdens een stage en sindsdien niet meer weg geweest. Na zijn opleidingen MBO Werktuigbouwkunde en HBO Technische Bedrijfskunde wilde hij de stap naar een eigen bedrijf wagen. "Ik kom uit een ondernemersfamilie", zegt hij. "Mijn vader heeft ook zijn eigen bedrijf, opgericht door mijn opa. Dit is weliswaar in de elektrotechniek, maar mijn hart ligt bij het metaal." Met zijn plannen en voornemens is hij naar Van der Velde Metaal gestapt en is hij gaan praten met Adri. "Begin vorig jaar was dat", vertelt deze. "Ronald kwam naar me toe met de vraag of we eens konden praten. Het bleek dat hij tijdens zijn stage een grote passie voor dit bedrijf heeft gekregen. Na afronding van zijn opleiding heeft hij meerdere aanbiedingen gekregen, maar dit was echt wat hij graag wilde, dus hij ging er voor om dit bedrijf over te nemen."

Continuïteit
Natuurlijk heeft Ronald een ondernemersplan geschreven, er werd geld beschikbaar gesteld door de bank en ook zijn ouders leverden een bijdrage. "Aan het bedrijf verandert in de basis niks, het belangrijkste is om de continuïteit te waarborgen", zegt hij. "Dit is een bekende naam in de regio, een bedrijf met een heel eigen sfeer. Die blijft helemaal hetzelfde, want alle personeelsleden blijven. Het gaat goed, een sterk bedrijf met veel trouwe klanten die hier komen voor de omgang, kwaliteit en prijs"
Telefoon: (015) 261 21 00. Internet: www.vanderveldemetaal.nl.