Farid Bibouh wil, mits hij fit blijft, nog wel even door bij DHL

sport

DELFT - Het seizoen van DHL toont opvallende gelijkenissen met dat van Feyenoord. De Delftenaren kenden een vliegende start, maar lieten vlak voor en na de winterstop onnodig punten liggen.

Opvallend aan het begin van dit seizoen was de terugkeer van Farid Bibouh, die vier seizoenen geleden voor het laatst competitieminuten maakte voor Wippolder. "Mijn broer Driss heeft me overgehaald om weer te gaan voetballen en dat bevalt. Ik moet zeggen dat ik het echt gemist heb. Daarnaast heb ik het idee dat ik mijn ervaring ook op de jonge jongens binnen de selectie kan overbrengen."

"DAN MIS JE ZOVEEL ROUTINE"
Naar oorzaken voor de teleurstellende reeks van vier verliespartijen op rij hoeft de jongste Bibouh niet lang te zoeken. "In die periode raakten Driss en Marvin van der Krogt geblesseerd. Verder heb ik een aantal weken niet meegedaan en ontbrak Joris Aerns afgelopen wedstrijd. Dan speel je zonder dertigers en dan mis je zoveel routine. Wat dat aangaat is onze selectie misschien iets te smal, hoewel de vervangers het heel goed deden."
De 31-jarige Bibouh stopte drieënhalf jaar geleden met voetballen, omdat hij teveel last had van een knieblessure. "Dat blijft een zwakke plek, daarom train ik buiten de voetbaltrainingen om mijn bovenbenen om zo goed mogelijk fit te blijven. Nu ik de smaak weer te pakken heb, wil ik nog wel een paar jaar doorgaan."
Dat moet dan bij DHL gebeuren. "Want ik wil vooral van het voetballen genieten. We hebben nu een mooie mix van routine met heel talentvolle, gretige jonge jongens. Hopelijk blijven die oudere jongens ook nog even doorgaan. Als zie je hoe belangrijk Joris Aerns nog is op zijn zesendertigste, kan je alleen maar hopen dat hij nog een paar jaar doorgaat.
Aan de sfeer zal het niet liggen; we zijn ook echt een vriendengroep. In de winterstop zijn we met een heel aantal gasten naar Val Thorens geweest en dat was fantastisch."
Ook voetballen op een hoger niveau hoeft van Bibouh niet zo nodig meer. "Die tijd heb ik gehad. Ik heb bij NAC gespeeld, maar koos op een gegeven moment voor mijn opleiding en daarmee voor een maatschappelijke carrière. Het gaat nu hartstikke goed en ik moet hard trainen om op dit niveau mee te kunnen."

"DHL EN SLECHTENHORST HEBBEN EEN GOED HUWELIJK"
Dat trainen gebeurt onder René Slegtenhorst. "En dat is heel prettig. Hij weet zijn gretigheid op de spelersgroep over te brengen en heeft heel prettige oefenstof. We trainen bijna uitsluitend met bal en bij hem is alles gericht op positiespel. Dat ligt mij wel. Daarbij is hij in zijn eerste periode bij DHL al heel succesvol geweest. Hopelijk gaat hij hier nog een aantal seizoenen door, want DHL en hij hebben een goed huwelijk."
Dit weekend nemen de Leeuwen het op tegen Full Speed. "Daar ben ik helaas niet bij vanwege een schorsing. Dat zijn dingen waar ik zelf nog wat van kan leren. Ik verwacht een spannende wedstrijd, waarbij degene die het eerste doelpunt maakt zal winnen. In de thuiswedstrijd vond ik ons beter spelen, maar bij hen kwam er niet uit wat erin zit. Zij gaan nog veel punten halen."
Volgens Bibouh gaat de titel naar Den Hoorn of Concordia. "Zij zijn in mijn ogen de ploegen met de meeste kwaliteiten, dus ik denk dat zij het samen gaan beslissen. Aan de andere kant is in deze poule van alles mogelijk, dat zie je als Den Hoorn tegen Taurus punten verspeelt. Ik merk zelf ook bij derby's een andere wedstrijdspanning dan tegen de Haagse clubs. Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat wij ons handhaven en het zou leuk zijn als we nog invloed op de kampioensrace kunnen uitoefenen door de titelkandidaten wat punten af te snoepen."