'Scoren is natuurlijk altijd leuk'

sport

DELFT - Vitesse Delft kende een prima generale in aanloop naar het treffen met koploper Nootdorp zaterdag. In het toernooi om de Haaglanden Voetbalcup won de ploeg van Peter Klomp met 1-12 van Toofan. Maarten Boek scoorde drie keer.

- Heb je vaker met zo'n verschil gewonnen?
"Als eerste elftalspeler niet volgens mij, maar we spelen ook niet vaak tegen vierdeklassers. Daarbij begonnen zij de wedstrijd met tien man en kwam de elfde pas na tien minuten in het veld."

- Zijn zulke wedstrijden leuk?
"In het begin wel, maar op een gegeven moment wordt het plichtmatig. Gedurende de wedstrijd veranderen de doelstellingen. Zo mik je in de tweede helft op dubbele cijfers. Daarbij is scoren natuurlijk altijd leuk."

- Belangrijk ook voor jullie?
"Het is altijd lekker voor je zelfvertrouwen. In de competitie gaat het niet altijd even makkelijk en dan neem je dit toch mee."

- Hoeveel ga jij er tegen Nootdorp maken?
"Mij maakt het niet uit wie ze maakt, als we er maar één meer maken dan zij. In de heenwedstrijd kregen wij al na tien minuten een rode kaart, maar daarna voetbalden we nog best mee. Ik heb het idee dat we zeker een resultaat kunnen neerzetten."