Sandra Kommene en de rest van het personeel van de Albert Heijn Martinus Nijhofflaan staan aan de vooravond van de grote verhuizing naar een grote winkel. (foto: Jesper Neeleman)
Sandra Kommene en de rest van het personeel van de Albert Heijn Martinus Nijhofflaan staan aan de vooravond van de grote verhuizing naar een grote winkel. (foto: Jesper Neeleman)

Albert Heijn 'grote Delft' wordt groots

Algemeen

DELFT - De Albert Heijn Martinus Nijhofflaan gaat volgende maand verhuizen naar een groter pand aan de Mercuriusweg. Vanaf 16 maart kunnen klanten hier terecht in een nieuwe supermarkt.

Het filiaal aan de Martinus Nijhofflaan is ruim veertig jaar oud en gaat tegen de vlakte. In 2018 kunnen klanten op die locatie in een gloednieuwe Albert Heijn terecht, een winkel die op alle mogelijke manieren klaar is voor de toekomst. In de tussentijd kunnen zij voor hun boodschappen naar de Mercuriusweg, waar een voormalige autogarage nu wordt verbouwd tot AH. Supermarktmanager Sandra Kommene benadrukt dat we niet van een tijdelijke supermarkt moeten spreken. Het wordt een volwaardige supermarkt met alles erop en eraan, meer nog dan in de huidige winkel. "De nieuwe supermarkt aan de Mercuriusweg wordt zo'n duizend vierkante meter groter", begint Kommene. "We gaan er een groter assortiment voeren, we krijgen een groter versplein met meer versbeleving, het gedeelte whole foods wordt groter en we krijgen een koffietafel en stomerij." Daarnaast kunnen klanten er profiteren van de voordelen van zelfscan. De Gall & Gall verhuist mee en wordt eveneens een stuk groter. De parkeerplek biedt ruimte aan 150 voertuigen en de eerste anderhalf uur parkeren is gratis.

Zijn er ook nadelen? Nauwelijks, geeft Kommené aan. Ja, sommige buurtbewoners moeten wellicht iets verder lopen of fietsen en de winkel is vanwege de verhuizing gesloten van zaterdag 12 maart 17.00 uur tot woensdag 16 maart 18.00 uur. "We hebben er allemaal heel veel zin in", vervolgt Kommene. "Omdat we de klanten straks echt een hele mooie winkel kunnen bieden, waar ze alle ruimte hebben om lekker boodschappen te doen. Ik ben er heel trots op dat ons personeel nu al druk met de verhuizing is, maar ondertussen de klant perfect van dienst is." Omdat rondom de huidige supermarkt komende tijd voorbereidende werkzaamheden worden gedaan, kan de klant enige overlast ervaren. "Maar we blijven tot en met de verhuizing altijd goed bereikbaar."