Henriette Merens en Ina Gebuijs verwachten veel goeds van het nieuwe project Gezinsnetwerk+.
Henriette Merens en Ina Gebuijs verwachten veel goeds van het nieuwe project Gezinsnetwerk+.

Gezinsnetwerk+ als wapen tegen een sociaal isolement

Algemeen

DELFT – Humanitas heeft in Delft iets nieuws: Gezinsnetwerk+. Het doel is om netwerken van gezinnen met weinig contacten te vergroten en sociaal isolement te voorkomen.

Want een netwerk is belangrijk in het leven, weten ze bij Humanitas. Niet zelden blijken gezinnen echter nauwelijks over een netwerk te beschikken. Het lukt ze niet contacten te leggen of te onderhouden. Dus zoekt Humanitas voor deze gezinnen opa's en oma's of gezinnen die met hen een vriendschap willen aangaan. "Het zou leuk zijn als de gezinnen en vrijwilligers regelmatig contact hebben en gezellig dingen met elkaar ondernemen", legt Ina Gebuijs, coördinator van Home-Start+ van Humanitas, uit. Humanitas koppelt en begeleidt betrokkenen een half jaar. "Daarna hopen we dat hun vriendschap zolang mogelijk in stand blijft."
Buiten dat dit leuk en gezellig voor beide partijen is, dient het een groter doel. "Het voorkomt dat mensen in de hulpverlening terechtkomen", zegt Henriette Merens, verantwoordelijk bestuurslid voor het gloednieuwe project. "Ook de gemeente is daarom blij met projecten die ervoor kunnen zorgen om gezinnen zoveel mogelijk buiten de formele jeugdzorg blijven." Iets als Gezinsnetwerk+ werkt volgens de dames vooral preventief. Het haalt regiogenoten uit een sociaal isolement. Daar is iedereen bij gebaat. Merens: "Uit onderzoek is gebleken dat een sociaal isolement de kans vergroot op ziekte en criminaliteit."
Humanitas komt graag in contact met mensen die belangstelling hebben en verzorgt een match en ondersteuning in de vorm van gesprekken. Wie zich wil aanmelden of meer wil weten kan contact opnemen via 06-12461090 of e-mailadres hs.delft-rijswijk@humanitas.nl. Zie verder voor meer informatie www.humanitasdelft.nl.