Afbeelding

Delft loopt warm voor verstandelijk gehandicapten

Algemeen

DELFT – De landelijke collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) heeft onlangs ook in Delft mensen met collectebussen langs de deuren gebracht. De gulle gevers konden een donatie doen aan deze stichting. "Onze organisatoren gaan nu na de collecte alle uitgezette bussen verzamelen en de inhoud samen met de collectanten tellen", zegt Mariël Verburg van NSGK. "Je zult begrijpen, dat dit enige tijd vergt. De resultaten van de diverse wijken in Delft komen dan ook tussen nu en half december bij ons binnen."
Duizenden vrijwilligers zijn op pad gegaan om geld in te zamelen. Ten behoeve van jongeren en kinderen met een handicap. In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk. Evenmin als een sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempel uit de weg te ruimen. "Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, samen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten", aldus Mariël.
NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Zoals vrijwilliger Louis van Veen zegt: "Het idee dat ik gehandicapte kinderen kan helpen aan een beetje extra geluk in een toch vaak lastig leven geeft me veel voldoening."
Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland.
Op de website www.nsgk.nl ziet u recent ondersteunde projecten op een landkaart. Wanneer u inzoomt op uw woonplaats, ziet u welke NSGK-projcten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.