La Douce Delft, ontworpen voor een kritische doelgroep.
La Douce Delft, ontworpen voor een kritische doelgroep.

Het gaat goed met project ´La Douce Delft´

Algemeen

DELFT – In de uitbreidingswijk Harnaschpolder Delft komen aan de Laan van Bentvelsen zeventien wel heel bijzondere huizen. Door ontwikkelaar Weboma omschreven als grandmaisons. De plannen zijn gemaakt, nadat goed is geluisterd naar de vraag in de markt.

Walter Vermeulen van Weboma stond aan de wieg van dit project. Hij vond het belangrijk om goed naar de markt te luisteren. "We hebben La Douce Delft ontwikkeld voor een doelgroep die al goed woont en alleen verhuist als er echt sprake is van een flinke verbetering", legt hij uit. "Een kritische doelgroep dus. Het was daarom echt een uitdagende opgave." Bij de planvorming is veel aandacht uitgegaan naar de architectuur. Dat heeft een ontwerp opgeleverd met detailleringen in de gevels en met het gebruik van hoogwaardige materialen. "Maar alleen daarmee kom je er niet bij deze kritische doelgroep", zegt Vermeulen. "Ook de binnenkant heeft een hoog afwerkingsniveau, onder andere met standaard vloerverwarming, houten binnendeurkozijnen met stompe deuren, Villeroy & Boch sanitair en dergelijke."
Over het ontwerp wil Vermeulen kwijt, dat de woningen van binnen uit zijn ontworpen. "Daarom hebben de huizen een verrassende indeling, die past als een jas", zegt hij. "Een grote keuken, een aparte plek om te eten en een gezellige zitkamer en veel kamers op de verdiepingen."

De andere voordelen
De grandmaisons in Harnaschpolder Delft bieden nog een groot aantal voordelen. Zo hebben de huizen een brede, diepe achtertuin op het zuiden, met een ligging aan het water. De Laan van Bentvelsen ligt aan een Ecozone, met vrijstaande kavels aan de overzijde. De situering is dichtbij de uitvalswegen.
Er is momenteel veel belangstelling voor La Douce Delft. Volgens Vermeulen zijn alleen de bouwnummers 1, 2, 5, 6, 12, 13 en 16 nog beschikbaar. "De bouw begint naar alle waarschijnlijkheid al in het begin van 2016", zegt hij. "De kopersgroep herkent en erkent de sprong voorwaarts in de wooncarrière."
La Douce Delft is een uitstekende keuze voor grote gezinnen, want er zijn slaapkamers genoeg. Maar ook bijvoorbeeld voor samengestelde gezinnen, die één keer in de twee weken een vol huis hebben. "Maar ook stellen waarvan de kinderen volwassen zijn", somt Vermeulen op. "Je wilt immers met bijvoorbeeld Kerstmis een plek hebben voor alle kinderen, aanhang en kleinkinderen, aan een royaal gedekte tafel."

Maar ook mensen met een beroep aan huis, de eetkamer wordt dan bijvoorbeeld de werkkamer. Er zijn nog woningen van het type Bruel en het type Belmondo beschikbaar, met woonoppervlakken van respectievelijk 185 en 190 vierkante meter. Alle documentatie is te vinden op www.ladoucedelft.nl.