Afbeelding

Huis te koop: Aletta Jacobstraat 50, Delft

Algemeen

DELFT – Steven Aalbertsen en Linda Smits hebben allebei hun huis te koop gezet. Ze gaan samen met de kinderen Lars en Manon, uit het eerdere huwelijk van Steven, wonen in een nieuwbouwhuis in Harnaschpolder Delft. "Ja, na een tijdje op zichzelf gewoond te hebben, kwam eerst mijn zoon en later ook mijn dochter bij mij wonen", zegt hij. "Het is hier een beetje te krap geworden met z'n vieren in dit appartement."

"Ik ben hier alleen gestart na mijn scheiding, toen ik Linda leerde kennen", vervolgt Steven uit. "Nu we plannen hebben om samen in een eengezinswoning verder te gaan, met mijn twee kinderen, hebben we besloten naar Harnaschpolder Delft te verhuizen."
Het volgende huis van Steven en Linda wordt momenteel gebouwd in die nieuwe Delftse wijk. Ze zouden het wel fijn vinden, als ruim voor de oplevering hun beide appartementen verkocht zijn. "Hier heb ik tien jaar met veel plezier gewoond", zegt Steven. "Het voelt hier nog steeds goed. In het wijkje achter de Westlandseweg is het heerlijk rustig en je bent overal dicht bij."
Er hebben best wat verbouwingen plaats gevonden in het appartement. Het meest recent is de badkamer helemaal vernieuwd. Al eerder is er een schitterende keuken geplaatst. "Ja, het is een keuken met een opvallende afwerking", zegt hij. "Niet met tegels, maar met een RVS afwerking. De keuken is half open en hoort dus een beetje bij de woonkamer."
De woonkamer is licht en verrassend ruim voor dit appartement in dit kleinschalige appartementencomplex. De afmetingen van de kamer zijn 5.78 bij 5.60/5.11 meter. Het gehele appartement is voorzien van een keurige laminaatvloer. Via een nette doorgang kom je in de keuken met een composiet aanrechtblad, die voorzien is van de volgende inbouwapparatuur. Een vierpits gaskookplaat met een wokbrander, een RVS/afzuigschouw, een koelkast met een vriesvak en een combimagnetron met ovenfunctie en een vaatwasser. "Achter is er een lekker zonnig balkon, met een leuk uitzicht", zegt hij. "Er staat bijna nooit wind, dus je zit er heerlijk in de zon."
In het appartement zijn aan de voorzijde twee slaapkamers. In het midden de meest recent vernieuwde badkamer, uitgerust met een dubbele wastafel, een inloopdouche en de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. "Een appartement uit de jaren tachtig met een fietsenberging in de onderbouw, waar de bus voor de deur stopt, alle voorzieningen in de buurt zijn en er altijd vrije parkeerplaatsen zijn", somt hij nog eens op. Steven vindt het ontzettend leuk dat er een actieve bewonersvereniging in deze buurt is. Niet alleen wordt door de VvE veel aandacht besteed aan het (groot) onderhoud. Regelmatig zijn er ook bewonersinitiatieven. "Oh ja, en wat een wel heel groot voordeel is: de bus stopt letterlijk voor de deur. Je kunt zo instappen, bijna vanaf de buitendeur."
Maar hoe zit het dan met dat andere huis? Dat is het appartement van Linda aan de Dr. H. Colijnlaan 49 in Rijswijk. "Ik heb eigenlijk een soortgelijk appartement, maar dan in Rijswijk. Een mooi zonnig driekamerhoekappartement in een rustige wijk vlakbij de Bogaard en openbaar vervoer. Ook met twee slaapkamers, laminaat door het hele appartement en wel twee balkons."
Het hoekappartement is voorzien van kunststof kozijnen met isolatieglas. De CV-combiketel is van 2011. In de grote berging kan eenvoudig een wasmachine-aansluiting worden gerealiseerd. Het appartementencomplex heeft een goed onderhouden gemeenschappelijke tuin en een actieve VvE.

De vraagprijs voor de woning in Delft is 165.000 euro k.k. De vraagprijs voor de woning in Rijswijk is 117.500 euro k.k. Geïnteresseerd in één van deze of beide woningen? Meer informatie: Bliq Op Wonen, (015) 215 70 00 of www.bliqopwonen.nl.