'Ik weet zeker dat we dubbele cijfers hadden neergezet'

sport

DELFT – Afgelopen zondag werd de wedstrijd tussen Delft en BMT voor het tweede opvolgende weekend afgelast, tot onvrede van doelman Klaas van Balen.

- Het is weer hetzelfde liedje…
"Inderdaad. We hebben een veld dat over het algemeen erg snel wordt afgekeurd. Nu kwam het water ook met bakken uit de hemel, maar er zijn ook weleens momenten dat je denkt dat spelen na een herkeuring best mogelijk moet zijn."

- Hoe vervelend is dat?
"Heel vervelend, want je werkt elke week toch naar de wedstrijd toe zeker tegen de koploper. Dan is het balen als die niet doorgaat. Ik heb niet het idee dat er jongens door zouden stoppen, maar hoe dat bij de jeugd zit weet je nooit. Het zou eens tijd worden voor een kunstgrasveld op het hoofdveld. Dan worden een hoop problemen voorkomen."

- Op dinsdagavond kijk je met meer plezier terug?
"Ja, we oefenden tegen GDA, altijd een lastige tegenstander, en wonnen er met 2-9. Zij spelen natuurlijk een klasse hoger. Na een helft stond het 1-2 en vlak na rust ging het snel. Als de scheidsrechter niet vanwege het weer na tachtig minuten had afgefloten, weet ik zeker dat we dubbele cijfers hadden neergezet. Hopelijk zien we de goede vorm zondag tegen Foreholte terug."