Jan Koster, de Bekendste Delftenaar 2013, mocht vorig jaar de Bronzen Hugo uitreiken aan Roy van den Akker, de Bekendste Delftenaar 2014. Aan wie mag de Delftse zanger het beeldje straks overhandigen?
Jan Koster, de Bekendste Delftenaar 2013, mocht vorig jaar de Bronzen Hugo uitreiken aan Roy van den Akker, de Bekendste Delftenaar 2014. Aan wie mag de Delftse zanger het beeldje straks overhandigen?

Vanaf volgende week: De Bekendste Delftenaar-verkiezing

Algemeen

DELFT – Je kunt er je kalender op gelijk zetten: als de donkere decembermaand aanbreekt, gaat ook de verkiezing van de Bekendste Delftenaar weer beginnen. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

De hele verkiezing draait om één grote vraag: Wie volgt zanger Roy van den Akker op en wordt de Bekendste Delftenaar 2015? Leuke bijkomstigheid is dat natuurlijk ook dit jaar de namen van nog 99 andere Delftenaren op de lijst prijken.
Hoe die lijst eruit gaat zien, bepaalt u als lezer. Want volgend weekend kan nog de hele maand december worden gestemd.
Veel blijft dit jaar hetzelfde. Zo krijgt de winnaar naast de eeuwige roem ook de door kunstenares Loes van der Holst ontworpen Bronzen Hugo. Deze wordt uitgereikt door de Bekendste Delftenaar van het jaar ervoor, in dit geval zanger Roy van den Akker van L.A. the Voices. De winnaar en de Top 100 worden in de eerste editie van het nieuwe jaar, dus op zondag 3 januari, bekendgemaakt in Delft op Zondag.

Nieuw
Nieuw dit jaar is dat voortaan niet meer op vijf of, zoals vorig jaar, op drie Delftenaren kan worden gestemd, maar dat u slechts één naam kunt invullen op het stemformulier op www.delftopzondag.nl of de bonnetjes in de krant. Dit om de puntentelling iets minder gecompliceerd te maken. De ervaring leerde bovendien dat lezers deze meerkeuzemogelijkheid wel erg vaak gebruikten om drie keer dezelfde naam in te vullen.
Hou deze krant komende maand in de gaten voor de verhalen over en rond de verkiezing van de Bekendste Delftenaar. En schroom niet om alvast na te denken over wie volgens u de Bekendste Delftenaar 2015 moet worden.