De woningen staan al helemaal in de steigers, klaar voor een grote renovatie.
De woningen staan al helemaal in de steigers, klaar voor een grote renovatie.

Woningen in Ministerbuurt worden duurzaam gerenoveerd

Algemeen

DELFT - Woningcorporatie Woonbron investeert komende jaren 3 miljoen euro in de renovatie van 75 woningen aan de Kuyperweg, Mijerstraat en Kappeyne van de Copellostraat.

De aanpak van deze woningen in de ministerbuurt, in Hoven van Delft, voorziet in onderhouds- en isolerende maatregelen. Dit biedt bewoners meer wooncomfort en een lager energieverbruik. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Smits Vastgoedzorg. Met deze aannemer zijn resultaatgerichte afspraken gemaakt over de uit te voeren werkzaamheden. Voor Woonbron is dit een nieuwe werkwijze. Volgens planning is de renovatie voor de zomer van 2016 afgerond.

Als eerste is begonnen met de eengezinswoningen aan de Kuyperweg. In grote lijnen krijgen alle woningen dak- en gevelisolatie evenals nieuwe kunststofkozijnen met HR++glas. Hierdoor verbetert het energielabel van D, E of F naar B. Het hang- en sluitwerk van alle ramen en deuren voldoet straks aan het Politiekeurmerk veilig wonen. Het schilderwerk gebeurt in kleuren die in samenspraak met een vertegenwoordiging van bewoners tot stand zijn gekomen. Een van hen is mevrouw Thomas. Zij volgt de renovatie op de voet en reageerde enthousiast. "Er wordt keihard gewerkt en het eerste huis is al voorzien van dakisolatie", laat ze weten. "Vrijdag worden hier de eerste nieuwe kozijnen geplaatst. Het tweede blok, ons blok dus, staat ook al in de steigers. We zijn benieuwd hoe alles er straks uit gaat zien, maar hebben er vertrouwen in dat het mooi wordt." De heer Man woont aan de Kuyperweg en merkt nu al het verschil in zijn woning.  "De ingrepen hebben effect. Mijn muren stralen minder kou af en het binnenklimaat in mijn woonkamer is warmer en comfortabeler", aldus de tevreden bewoner.