Cultuurberichten

cultuur

Professor Max Risselada is Zomergast

Professor Max Risselada is zondag 29 november te gast bij Delftse Zomergasten in Ciccionina aan de Kromstraat in Delft. Hier begint om 16.30 uur het interview door Frans Marks, die Risselada begeleidt op een reis langs zijn fascinaties aan de hand van door hem gekozen beeldmateriaal, naar het bekende VPRO-format. Risselada wordt door velen beschouwd als de leermeester van vele architectuurstudenten van de TU Delft, zoals Francine Houben en Erik van Egeraat. De toegang is gratis.

Wonderlijke etsen

In Galerie Inkt Delft aan de Choorstraat 29 zijn van 5 december tot en met 16 januari wonderlijke etsen te zien van Gea Karhof. Dit werk is met liefde voor het picturale avontuur opgetekend. Karhof zal zelf op 5 december van 16.00 uur tot 17.00 uur aanwezig zijn in de galerie. Zie voor meer informatie www.inktdelft.nl.

Open podium bij Twinkeltje

Het Open Podium van Twinkeltje aan de Poptahof Noord 1 in Delft staat zondag 29 november in het teken van de vroeg invallende winter. De middag begint om 15.00 uur met een improvisatie door de initiatiefnemers pianist Bram Stoeken en zangeres Leonie Bolleboom. Daarna is er plaats voor andere sessies, waarvoor de eerste aanmeldingen al binnen zijn. Wie ook z'n kunsten wil laten zien en horen kan zich aanmelden via youp@op-nieuw.nl. Het open podium duurt daarna nog tot 18.00 uur en de toegang is gratis.

Pia Molhoek
exposeert in Abtswoude

Pia Molhoek exposeert nog tot en met 22 december haar werk in de Galerie Abtswoude aan de Aart van der Leeuwlaan 332 in Delft. Dat doet ze onder de titel 'Zonder gêne'. Voor autodidact Pia Molhoek is schilderen meer dan een passie en ze is er ook al vele jaren druk mee. Naast schilderen fotografeert ze ook. Met haar camera legt ze momenten vast die haar intrigeren en waar een verhaal aan vast zit. De galerie is dagelijks geopend en de toegang is gratis.

Porseleinen objecten in Terra Delft

Galerie Terra Delft aan de Nieuwstraat presenteert nog tot en met 17 december prachtig werk van de, in de internationale keramiekwereld, beroemde Japanse kunstenaar Takeshi Yasuda. De porseleinen objecten die hij in deze tentoonstelling laat zien, zijn alle vervaardigd in zijn studio in Jingdezhen, in China.