Waterspeeltuin in Tanthof moet worden opgeknapt

Editie: Week 12, Jaargang 21 |

  • Voor de waterspeeltuin in Tanthof is onlangs een brainstorm gehouden om hier een hoogwaardige educatieve speelplek van te maken.

    Voor de waterspeeltuin in Tanthof is onlangs een brainstorm gehouden om hier een hoogwaardige educatieve speelplek van te maken.

    Foto bestellen

DELFT - De waterspeeltuin in de wijk Tanthof aan de Abtswoude 5 moet worden opgeknapt. De Gemeente Delft maakt van deze gelegenheid gebruik om de waterspeeltuin om te vormen naar een speeltuin met hoogwaardige educatieve elementen die gericht zijn op techniek, water en duurzaamheid. De Gemeente heeft onlangs dan ook een brainstorm gehouden. De Gemeente wil van de waterspeeltuin een hoogwaardige educatieve speelplek maken. Om tot een goed en financieel haalbaar plan te komen werd de brainstorm georganiseerd in samenwerking met Deltares en het Hoogheemraadschap van Delfland. Via basisscholen waren leerkrachten en ouders opgeroepen om mee te denken en ook buurtbewoners waren welkom. Na een goede opbrengst uit de brainstorm wordt een plan verder uitgewerkt. Vrij bewegen tussen de dieren of lekker spelen in het water; dat kan in de kinderboerderij en de waterspeeltuin Tanthof. De waterspeeltuin zoals die nu is, heeft zandstrandjes en ligweiden langs een speelgoot met ondiep water (maximaal 50 centimeter). Er staan diverse speeltoestellen, zoals wipkippen, glijbanen en schommels. Verder is er een skelterbaan met skelters. De Provincie Zuid-Holland test regelmatig de kwaliteit van het water. In de naastgelegen kinderboerderij vindt u schapen, geiten, varkens, koeien, konijnen, kippen en duiven. Er zijn ook kleine knaagdieren, vogels en vissen. De meeste dieren zijn niet opgesloten in hokken. Als bezoeker kunt u vrij tussen de geiten en schapen bewegen. Er zijn regelmatig activiteiten zoals paaseieren zoeken op paaszaterdag, schapen scheren en een jaarlijkse open dag. Zowel op de kinderboerderij als in de waterspeeltuin zijn toiletten aanwezig. De kinderboerderij is met een rolstoel toegankelijk en beschikt over een invalidentoilet. Ook zijn er schoenenborstels aanwezig. De waterspeeltuin in Tanthof is tussen 1 april en 1 oktober van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De kinderboerderij is dagelijks open van 10.00 tot 16.30 uur. Telefoon: (015) 2569084. De ingang van de kinderboerderij en de waterspeeltuin bevindt zich aan de Kalfjeslaan. 

Reacties

Beste, graag vraag ik uw of uw in de zomervakantie op maandag open bent. ivm het lekkere weer gr deborah
ik werk als vrijwilliger in de wijk tanthof en wij van de groep van partice wil graag een afspraak maken om sommigen punten te bespreken en zien wat we kunnen betekenen voor de wijk . hoe kan ik terecht met die persoon die over de waterspeeltuin tanthof beheer. graag hoor ik . bedank alvast.

Reactie toevoegen